Se eksempelvis Sportsbutikken.dk's gratis special spotkort over Bornholm, her!

Der er endvidere mange indsider  tips fra Bornholms UVjagt aktive jægere på Bornholm på Facebook. Det er en "lukket gruppe", men åbent for rådgivning om alt til UV-jægere fra spots til overnatningsmuligheder. Så søg medlemskab og se om det ikke går godt.

Bornholm adskiller sig ved at have fantastiske klippeformationer og mange sæler.

Der er mange sæler, især omkring Christiansø. Så mange at sælerne enten jager laks og havørred væk, eller æder dem. Derfor er dykning omkring øerne til tider mere sightseeing end jagt.

Er du vild med t-shirts med sæler og andre havdyr Her er vejen til den søde sæl!
 

Sverige og UV-jagt: Skal man til Bornholm, kører mange over Sverige til Ystad, og tager færgen over. Jagt med harpun er i Sverige strengt forbudt. Harpuner bør afmonteres og pakkes væk, så man ikke er i tvivl om at man ikke har til hensigt at hoppe i fra de svenske kystområder.

Bornholm er en ø så der vil altid være en læside. I øvrigt er vandet så klart (og der er ikke så meget sand) at man godt kan finde god sigt og fisk under kraftig pålandsvind.

Bornholm har torsk, stor bestand af mindre pighvarrer, ørreder og så kan man også støde på aborrer og gedder.Bornholm har torsk, stor bestand af mindre pighvarrer, ørreder og så kan man også støde på aborrer og gedder.Bornholm har torsk, stor bestand af mindre pighvarrer, ørreder og så kan man også støde på aborrer og gedder.Bornholm har torsk, stor bestand af mindre pighvarrer, ørreder og så kan man også støde på aborrer og gedder. Læg dog mærke til at skrubberne på Bornholm som oftes har meget lille spiseværdi. Tal med de lokale og bemærk delikatessen på Bornholm er røget sild.

Læg dog mærke til at skrubberne på Bornholm har meget lille spiseværdi. De er tynde, små og kødet er meget splattet sammenlignet med eksempelvis skrubberne på Langeland og i Storebælt.

Gode spots: Sandvig til Hammeren, Hammerhavn og flere kilometer til hver side, Arnager rev, Hullehavn, Bølshavn, Listed, Salene og Sorthat.

Store sten der danner massere af huler og en relativt fersk Østersø giver ret ideelle forhold for både havørred og laks. Torsk og fladfisk bliver imidlertid ofte ikke helt så store. Dog kan man kan finde sild omkring øen året rundt.

Generelt:

Startende fra Hasle og nordover hele vejen til Neksø findes stenede strande eller klippevægge der giver store dybder, helt ind under land. Sydsiden består primært af de enormt fine sandstrande, som Dueodden. Dette sandstræk starter lidt nord for Boderne og strækker sig hele vejen til Balka-stranden.

Mange af Bornholms røgerier tilbyder at røge din fangst for dig, så du kan rense fisken og slæbe den forbi det nærmeste røgeri, til afhentning dagen efter.

Hammeren: Dette er ikke et spot. Her kommer en advarsel! Ofte sejler både tæt ind forbi hammeren tæt på grund af de flotte klippeformationer, og lysfiskere troller helt ind ved klipperne.

Hammer havn: Området er rigtig spændene med torsk gående syd for havnen og lige ud for havnen kan der være rigtig mange hvarrer. Her bør man være ekstrem selektiv, og kun tage hvad man lige kan spise den aften - sørg for der er god størrelse på hvarren.

Svømmer man nord om havnen oplever man Bornholmsk UV-jagtterræn når det er bedst, med flotte klipper og beplantning. Som ovenstående advarsel foreskriver, tænk dig om hvor du svømmer og lad være med at tag helt ud til Hammershoved. 

Sandvig: Sandvig-området starter ved Sandvig badestrand og strejker sig ned syd for Allinge. Området har stribevis af steder hvor man kan kravle ud på klipper og ned i vandet. Da der ofte er rigtig dybt kan man selv om sommeren være heldig og støde på en havørred, og torsken kommer også ind og fanger småfisk i hulerne. Meget af fiskeriet foregår tæt op ved klipperne, dels af hensyn til sikkerheden og dels fordi det længere ud bliver kedelig sandbund.

Svaneke: Nede ved Hullehavn går klipperne langt ud i vandet. Det er en rigtig klippehavn, hvor der rigtig hurtigt bliver dybt. Sightet under vandet er fantastisk smukt, med klipper og vandplanter - her kan dog være lidt langt mellem fiskene. 

Nordkysten: Fra Allinge og hele vejen ned til Gudhjem ligger mange små hyggelige og stenfyldte bugter. Bugterne byder på rigtig UV-jagt, hvor man sniger sig afsted på lavt vand, og er man stille og dygtig nok, kan man skyde nogle rigtig flotte havørred. Bugterne er godt jagtterræn hele året, men august-september er højsæsonen for de rigtig flotte fisk.

Sydkysten: Sydkysten byder ikke på meget andet end sand, dog bør man nævne revet ved Arnager. Man kan gå ud til havnen der ligger et stykke fra land, og glide ned i vandet. Hold dig fra sejlområdet, da der er en del industrikuttere der sejler ud af havnen. Det kan være en god ide at svømme ud mod den grønne søfartsmarkering.

Torsk, hornfisk og pighvar pjasker rundt vandene, hvor hornfisken topper i maj-junimåned.

Rønne: Området omkring Rønne lysbådhavn kan byde på en sejlig svømmetur med brakvandsfisk på forholdsvis små dybder.

Vang: Svømmer man ud fra fang, kan man dykke dybt og torsk i huler. Omkring havnen er vandet temmelig brakt, hvorfor man kan støde på både havaborre og brakvandsgedder.

Neksø/Nexø: Nexø havn minder om ret mange andre danske havne, dog er vandet temmelig brak hvorfor man kan støde på flotte brakvandsgedder og aborre som mæsker sig i havets enorme spisekammer.

Simon Jensen, København sv. siger om bogen:
"Toms bog om UV jagt er super god for både begyndere og let øvede jægere. Den beskriver alt hvad man har brug for at vide for at komme godt i gang med denne fantastiske sport.

Bogen kan købes via www.sportsbutikken.dk eller i Sportsbutikken.dk, Roskildevej 16A. Albertslund. Bogen bliver distriberet via Sportsbutikken,dk, så ring for forhandlerliste på 25783697.