BISQUE AF STRANDKRABBE SOM RØD CURRY

(Opskrift af Thomas Rode)

http://www.rodemaarbjerg.dk  og http://www.skodsborg.dk/spa-og-fitness/

Forret til 4 personer

 

1 kg levende strandkrabber, umiddelbart inden tilberedning, hugges krabberne hurtigt over

Evt 100 g tørrede thailandske rejer

50 – 100 g kokosfedt eller olie. Kan erstattes af klaret smør eller hønsefedt

 

2 gulerødder, skrællede og skåret groft

Det hvide af en porre, omhyggeligt skyllet og groft skåret

½ hvidløg, groft hakket. Lad blot skallen blive på

4 pillede og groft hakkede skalotter

2 -3 stængler bladselleri, grofthakkede

2 røde chilier, groft hakkede. Fjern evt. kernerne

1 spsk skrællet grofthakket galangarod

 

2 lime frugter, grofthakkede

4 – 5 kaffirlimeblade

½ spsk korianderfrø

1 tsk hel kommen 

½ spsk frisk knust sort peber

2 – 3 bankede og grofthakkede stængler citrongræs

2 – 3 spsk tomatpure

 

1 kg kokoscreme, usødet og meget gerne økologisk

 

½ Hokaido græskar, strimlet fra top til rod ved hjælp af tyndskræller

2 stk små Bok choi, snittet i stykker på 21 cm’s bredde

24 stk Forårsløg, befriet for rod og de yderste af den grønne top, skåret i 1 cm lange stykker

 

1 bk Spæd spinat, omhyggeligt skyllet

2 -3 spsk hakket frisk koriander

2 – 3 spsk haket frisk basilikum

200 g krabbekød, bedst er det naturligvis at koge sine egne krabbe og brække kødet ud

 

Strandkrabber kan snildt fanges på havnen med ungerne en varm forårsdag på gammeldaws maner med en klemme i snor. Saml lidt muslinger langs molen og se hvem der fanger flest

 

Sæt en stor tykbundet gryde over ilden og varm den godt op imens krabberne hugges over. Kom kokosfedtet i gryden og kom de halverede krabber over i den varme gryde med hænderne for at undgå at der kommer for meget vand med som dels sprøjter ad pommeren til men også sænker temperaturen i gryden dramatisk. Tilsæt rejerne og brun dem og krabberne omhyggeligt så de virkeligt bliver brunet/karamelliseret omhyggeligt. Tilsæt herefter de groftskårne grøntsager og brun dem med i fem minutters tid, hvorefter tomatpure og krydderier, lime og krydderier kommes ved og brunes med at par minutter. Pas på at temperaturen ikke er så høj at skallerne og især tomatpureen brænder på. Tilsæt herefter kokoscremen samt evt. lidt vand så skallerne dækkes. Kog suppen ca. 30 minutter hvorefter den sigtes gennem et fint sigte, gerne over i en ren pæn gryde. Smag suppen til med salt og peber samt evt. citronsaft og giv den et opkog. Tilsæt græskar, forårsløg, bok-choi og små kog et minuts tid. Slutteligt er det tid til spinat, koriander og basilikum samt krabbekødet. Rør forsigtigt rundt i gryden så fyldet bliver ordentligt fordelt.

 

Rejser du meget?

Dine HARPUNER og HARPUNSPYD transporteres bedst i transportkasse. Her vist en rummelig og fleksibel udgave fra Imersion fundet i Sportsbutikken.dk.

Kan også bruges til SKI og er perfekt til sikker transport af  alt andet langt som man ønsker kommer sikkert frem i hel stand.

Specielt egnet til flytransport. Justerbar i længden fra 130 til 210 cm

Model 1 vejer 3,5 kg
Model 2 vejer 5,5 kg

Alt i og til harpuner!

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk