”SKRUBBEFILET MED REMOULADE”

 (Opskrift af Thomas Rode)

http://www.rodemaarbjerg.dk  og http://www.skodsborg.dk/spa-og-fitness/

 

SKRUBBE

Ca. ren 250 g filet af en havfrisk skrubbe

God citron olie ( ikke for bitter ) samt salt krystaller og frisk kværnet peber

 

Remoulade

3 stk Pasteuriseret æggeblomme

2 stk Sherry vineddike

1 tsk Dijon sennep

Citronsaft

 2spsk pillede fjordrejer

½ spsk hakkede skalotte løg

½ spsk hk cornichons

½ spsk hk kapers

1spsk hakket estragon, persille & purløg 

 

Ca. 3 dl neutral oliven olien

( olien kan smagsættes med ristede fjordreje skaller, dvs; rist skalllerne af ved hård varm, sænk tempereturen helt og lad skallerne simre i olen i en times tid, hvorefterden sigtes gennem et klæde og afkøles inden brug )

Tilbehør

Frisk plukket fuglegræs

Så mange frisk pillede fjordrejer som muligt, krydret med salt og peber. Har man mod på det kan man lade halvdelen af rejerne være rå og servere dem råmarinerede

 Skrubbe

Skrubbefiletterne lægges oven på hinaden, og rulles stramt ind i køkken film, således at man får en rund pølse på ca. 3 – 4 cm i diameter. Læg pølsen på frost natten over og skær den i tynde skiver, bedst ved hjælp af en pålægs maskine. Læg skiverne direkte på kolde tallerkener og pensl dem med citron olie. Krydr med salt flager og frisk kværnet peber.

Remoulade

Sørg for at alle ingredienser har sammen temperatur, dvs. at det er en god ide at sætte alle ingredienser ud på køkken bordet en time før man skal røre sin mayonnaise.

Pisk alle ingredienser undtagen olien grundigt sammen. Dryp olien heri imens der piskes/røres grundigt. Det tager lang tid og det er en god ide at være til to om arbejdet; en der drypper olie og holder skålen, og en der pisker, som skiftes. Juster mayonnaisens smag til sidst med evt. lidt ekstra citron saft, salt, peber eller måske lidt citron saft, ligesom ekstra sennep kan give mayonnaisen lidt ekstra dybde.

Mayonnaisen vendes med de øvrige ingredienser og smages justeres. Især hvis man vælger at smagsætte sin olie med rejeskallerne, kan det være nødvendigt at tilsætte ekstra citron saft.

Anretning

På de marinerede skrubbe skiver sættes små toppe af remouladen som hver især dekoreres med fjordrejerne. Fuglegræs anrettes ligeledes dekorativt her på .

En god filiteringskniv til fornuftig pris er: Fishing Comfort Fillet 155. Set hos Sportsbutikken.dk.

Det er en lang filetkniv.

Blad af svensk koldvalset rustfrit stål.

Skaft med mønstret høj friktionsgreb.

"Easy-Clean" plastskede, der er nem at rengøre. To forskellige bælteclips medfølger.

Bladtykkelse: 1,9 mm
Bladlængde: 155 mm
Samlet længde: 270 mm

Kan købes hos Sportsbutikken.dk. Her!

 

Rejser du meget?

Dine HARPUNER og HARPUNSPYD transporteres bedst i transportkasse. Her vist en rummelig og fleksibel udgave fra Imersion fundet i Sportsbutikken.dk.

Kan også bruges til SKI og er perfekt til sikker transport af  alt andet langt som man ønsker kommer sikkert frem i hel stand.

Specielt egnet til flytransport. Justerbar i længden fra 130 til 210 cm

Model 1 vejer 3,5 kg
Model 2 vejer 5,5 kg

Alt i og til harpuner!

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk