Gravad havørred

De fleste kender gravad laks, men er ikke helt klar over hvad der er gjort ved fisken. En gravad laks er fersk laks, lagt i en salt/sukker-blanding i 24 timer og skåret i tynde skiver. Man kan sagtens gøre det samme med den nyfangede havørred, og det er faktisk så enkelt, at det passer fortrinligt til de primitive forhold under en fisketur og smager fantastisk til frokosten.

Havørreden fileteres, men man beholder skindet på fisken. Alle ben skal væk. Herefter laver man en salt/sukker-blanding bestående af halvt af hvert. ½ dl af hvert ingrediens er alt rigeligt. Den ene ørredfilet anbringes i et fad med skindet nedad, herefter drysses salt/sukker blandingen udover fisken, og den anden ørredfilet ligges med skindsiden opad ovenpå den første filet. Har man lidt dild kan det også ligges mellem ørredstykkerne. Fadet stilles ind i køleskabet, og skal stå der i minimum 24 timer. Salt trækker væde ud af fiskestykkerne, og væden kan hældes fra et par gange under marineringen. Når man er klar til at spise sin gravad ørred, skæres kødet i fine stykker og serveres ovenpå groft rugbrød...eller fint franskbrød. Har man husket lidt rævesovs er det ret ideelt til fisken, har man rigtig været på indkøb, kan man røre sin egen:

Rævesovs 

  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1½ dl neutral olie
  • lidt salt og peber
  • 1 dl hakket dild

Rør det hele sammen, pånær olie og dild, den kommes i lidt efter lidt og røres grundigt ind i massen - det er en såkaldt emulsion, og man ødelægge det ved at pladre alt olien i på én gang. Til sidst tilsættes dild, og sovsen stilles i køleskabet et par timer, før servering.

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk

Toolmaster.dk - Hjemmesider, webshops, søgemaskineoptimering, referencer & CMS hosting