Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Antal Personer: 2
 
Ingredienser
  • 1 hummer, gerne selvfanget.
  • 100 g. saltet smør
  • ¼ tsk. chipotle eller røget paprika
  • 2 spsk. frisk hakket estragon
  • 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
  • 2 spsk. frisk hakket dild
  • Skallen fra en revet citron
  • 1 fed presset hvidløg
  • Peber
  • Olivenolie

Børnevenlig udgave af: Krydder/Urte smør

250 g smør
En håndfuld krydderurter (kan være enten persille, estragon og citrontimian)

Hak et stort bundt krydderurter, pisk det sammen med blødt smør, og smag til med citronsaft.

 

Fremgangsmåde
  1. Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden det skal blandes med de øvrige ingredienser.
  2. Kom smør, urter, revet citronskal og 1 fed hvidløg i en skål, og bland det sammen.
  3. Smag til peber.
  4. Kom smørret på et stykke husholdningsfilm og rul det til den rulle.
  5. Kom urtesmørret i fryseren.
  6. Læg hummeren på ryggen, og flæk den med en stor kniv, evt. kokkekniv.
  7. Tænd op i grillen.
  8. Hummeren kan også tilberedes i ovnen under grillen. Være dog obs. på den skal have knap så lang tid som i en almindelig gril.
  9. Smør hummeren på alle sider med olien.
  10. Grill først hummeren med kødsiden nedad i 30 sekunder, hvorefter den vendes.
  11. Kom flere store stykker kryddersmør på kødsiden, og grill den færdig i maksimum 5 minutter.
  12. Server hummeren som passer til to personer med lidt brød til.

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk