Af Thomas Rode.

Spansk Maritim Paella – Til 4 personer

2 dl Olivenolie
8 Gambas, eller jomfruhummer
8 langostinos, eller en god håndfuld tigerrejer
200 g rejer
250 g blæksprutteringe, eller fiskefiletstykker
2 flåede bøftomater, hakket groft og uden kerner, eller en dåse flåede tomater
500 g parboilled ris
Salt & friskmalet peber
1 ½ liter fiskefond
2 dåser safran, 0,25 g - ( 1 dåse safran = 0,125 g)
24 forkogte blåmuslinger

Varm olivenolien op i paellapanden, (eller anden stor pande med høj kant, evt en stor gryde). Brun gambas, langostinos og rejerne. Tag dem op af olien og læg dem til side.

Steg blæksprutteringene i olien og tilsæt derefter tomaterne.

Vend risen i olien og tilsæt salt og peber.

Tilsæt fiskefonden.

Rør safranpulveret ud i en kop med lidt fiskefond og kom det i panden.

Lad retten koge godt igennem i 10 minutter og lad det småsimre i yderlige 10 minutter.

Fordel gambas, langostinos, rejer og blåmuslinger på risen og lad det genvarme på retten.

Tag Paellaen af varmen og lad den hvile nogle minutter, inden servering.