af Thomas Rode.

Spansk Maritim Paella – Til 4 personer

2 dl Olivenolie
8 Gambas, eller jomfruhummer
8 langostinos, eller en god håndfuld tigerrejer
200 g rejer
250 g blæksprutteringe, eller fiskefiletstykker
2 flåede bøftomater, hakket groft og uden kerner, eller en dåse flåede tomater
500 g parboilled ris
Salt & friskmalet peber
1 ½ liter fiskefond
2 dåser safran, 0,25 g - ( 1 dåse safran = 0,125 g)
24 forkogte blåmuslinger

Varm olivenolien op i paellapanden, (eller anden stor pande med høj kant, evt en stor gryde). Brun gambas, langostinos og rejerne. Tag dem op af olien og læg dem til side.

Steg blæksprutteringene i olien og tilsæt derefter tomaterne.

Vend risen i olien og tilsæt salt og peber.

Tilsæt fiskefonden.

Rør safranpulveret ud i en kop med lidt fiskefond og kom det i panden.

Lad retten koge godt igennem i 10 minutter og lad det småsimre i yderlige 10 minutter.

Fordel gambas, langostinos, rejer og blåmuslinger på risen og lad det genvarme på retten.

Tag Paellaen af varmen og lad den hvile nogle minutter, inden servering.

 

Sushi riskoger, laver perfekte Sushi ris

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk