Udskriv
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Orlydej

Orlydej er velegnet til den engelske nationalret på ”gadeplan”, ”Fish n´ Chips”. Dejen er desuden god til alt lige fra Tigerrejer og blæksprutteringe til løgringe.

Dejen er meget neutral i smagen og kan derfor let tilsættes krydderi, eksempelvis Chili eller Paprika, eller måske krydderurter som Oregano eller Basilikum. En anden mulighed er at anvende dip. –Sur/sød eller krydderdip.

Ingredienser:

500 g mel
1 æg
1 pilsner
1 – 2 dl vand
1 dl olie
1 spsk salt
1 spsk sukker
2 æggeblommer
4 piskede æggehvider

Fremgangsmåde:

Æggehviderne piskes.

De øvrige ingredienser røres sammen i en anden skål. Til sidst røres de piskede æggehvider forsigtigt i dejen. Dejen bør anvendes lige efter at æggehviderne er tilsat, men de øvrige ingredienser kan sagtens forberedes i god tid, hvis man ønsker det.

Dejens konsistens bestemmer dejtykkelsen. – Ønskes et tyk lag dej på kødet, tilsætter man mindre vand og visa versa.

Stik en gaffel i kødet og dyp det i dejen og stik det derefter ned i en gryde med opvarmet olie. Frituresteges til dejen er gylden.

Har du dit fangstnet klart?

Alt set hos Sportsbutikken.dk