Jagtfinner

Finnerne som man bruger til undervandsjagt er længere end andre finner, da man som undervandsjæger stræber mod at have en lav puls under dykket, hvilket bedst opnås ved en langsom glidende bevægelse, som de lange og bløde finner giver.

Men det er ikke nok at finnerne blot er lange, det er lige så vigtigt at de har en god pasform. Pasformen på fodlommen og størrelsen af samme afhænger ligeledes af tykkelsen på sokkerne man benytter.

Valg af fodlomme størrelse

Man kan benytte følgende rettesnor til bestemmelse af størrelse på fodlommerne.

Bruger man f.eks. Str. 42-43 i normale sko, skal man ved brug af undervandsjagts finner oftest bruge en fodlomme i str. 44-45, hvis man benytter en 5 mm sok. Der er i det hele taget ingen grund til at benytte tyndere sokker end 5 mm i de danske farvande, da man ikke kommer til at svede om fødderne. Fodlommerne må derudover hellere være lidt løse end stramme, da en stram fodlomme kan give kramper i foden og komprimere neoprenen i sokken så isolationen forringes.

Valg af finneblad

Selve bladet på finnerne kan på de fleste undervandsjagt finner udskiftes, hvorved fodlommerne kan genbruges. Hvilket understreger at man bør vælge en fodlomme i god kvalitet og med god komfort.

Ligeledes kan finnebladene fås i mange kvaliteter, hvor plastik bladene er de billigste og mindst proaktive og energieffektive, mens glasfiber og kulfiber finneblade eller en komination af glasfiber  og kulfiber er væsentlig dyrere men giver meget mere tilbage end f.eks. Plastikfinner. Fordelen ved at starte med plastikblade er at de oftest kun udgør 1/4 af hele finnens pris, og så kan man senere sætte andre og mere proaktive finneblade på. 

 

Glasfiber

 

Carbon

 

 

     
Toolmaster.dk - Hjemmesider, webshops, søgemaskineoptimering, referencer & CMS hosting