Foto af Thomas fra Elemento.dk
Pizza med røget laks og økologisk grøn pesto altid er et stort hit.
Se hvordan du ryger laksen, her!
Af: Søren Neubert
Her kommer opskriften på husets bedste hjemmelavet pizza.
Opskriften på pizzadej er nem og fyldet bestemmer du selv men laks er fremragende.
Bunden laves af:
15-25 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
500 – 600 g mel (jeg bruger økohvede og ofte erstatter jeg 150 g mel med durum eller tipo00, det giver ekstra sprødhed)
1 spsk olivenolie til skålen.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Kogt vand, der er kølet af.
Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej.
Ælt dejen grundigt.
Skålen smøres med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Du må ikke undlade olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.
Lad dejen hæve i 45 minutter til en time, gerne længere på køl – mere om det sidst i opskriften under pkt. 2.
Derefter deles dejen i to og rulles ud til to runde pizzaer på bordet. Gerne meget meget flade, som de pizza man spiser i Italien.
Har du en pizzaplade, så prøv at lave pizzaen på grillen, men ellers bruges alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 12-15 minutter, eller til bunden er sprød.
Fyld tomatsauce, frisk mozarellaost, nogle kan godt lide chorizopølse eller tør skinke i stedet for laks (lav eventuelt en pizza af hver, der er dej nok til 2 alm pizzaer) soltørrede tomater, skiver af frisk tomat, pesto og et drys af friske krydderurter. Er du/I til den søde side, så put en teske honning i dejen.
1. Opskriften rækker til to alm store pizzaer, men kan også fint bruges til at lave mange små pizzaer.
2. Hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 5-10 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-18 timer, så bliver den endnu bedre!
Omfattende og detaljeret bog på engelsk om saltvandsfisk. Bogen beskriver ca. 300 arter og deres fjender. Der er oplysninger om kendetegn, levevis og udbredelse. |
Fortællingerne er suppleret med mange unikke, private fotos, der giver et fascinerende indblik i 19 mænds personlige oplevelser. Medvirkende er med flere: Eske Willerslev, Olafur Eliasson, og Stig Åvall Severinsen. Køb her! |
Gå glip handler om begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget. Det er i sig selv værdifuldt at lære ”at nøjes” frem for at ville det hele. Køb her! |