SALTET MULTE MED PERSILLE & PORTULAK

(Opskrift af Thomas Rode)

http://www.rodemaarbjerg.dk  og http://www.skodsborg.dk/spa-og-fitness/

 

Forret eller mellemret til 4 pers

600 g Multefilet, andre fisk kan sagtens anvendes

 

1 Lime, saften og den grønne revne skal af                           

1 Citron, saften af

1 Agurk, den ene halvdel skrælles, flækkes og befries for kernerne som gemmes og blendes med resten af agurken. Skær agurkekødet i tern.  Sigt pureen og gem saften

2 Forårsløg, befriet for de yderste blade og ultrafint snittet 

1 rødløg, pillet og skåret i tynde både fra top til rod og lagt i iskoldt vand

1 bdt Radiser, skåret i papirtyndeskiver og lagt i iskoldt vand

1 moden, men fast avocado, halveret og befriet for skind og sten. Herefter skåret i tern 

 

2 -3 Modne avocadoer

Lidt citronsaft

½ spsk Karamelliseret hvidløgspure

½ dl Avocadoolie

salt og peber

 

½ dl persilleolie

1 bdt portulak, sorter de flotteste stilke fra*( du kan bruge strand portulak som er meget udbredt i Danmark, men lidt sejere og knapt så saftig som den kultiverede version )

 

Læg multen i et fad af passende størrelse og krydr den med salt (ca. 10 g pr kg) og peber og lad den trække hermed mindst 3 timer i køleskabet.

 

Kom agurketern, de snittede forårsløg, det snittede og udvandede rødløg, de skiveskårne og udvandede radiseskiver samt avocadoternene i en skål. Bland citronsaft, limesaft og skal med agurkesaften, krydr omhyggeligt med salt og peber og hæld dem over de blandede grøntsager.

 

Halver avocadoerne og og befri kødet for sten og skal. Kom kødet i en blender og blend det helt glat med avocado olie, hvidløgspure. Smag til med citron saft samt salt og peber. Fordel pureen i et tyndt lag over bunden af et serverings fad af passende størrelse. Skær multe fileten i ca. 2 mm tykke skiver på skrå ved hjælp af en skarp kniv. Placer skiverne på avocado pureen så de dækker. Kom marinaden med grøntsagerne over kødet og dryp herefter persilleolien herover!

 

*Portulak er utroligt rig på omega-3 fedtsyrer

Perfekt som køkkenredskab til skaldyr. Østers knivens håndtag er lavet af 18/10 rustfrit stål og kniven er lavet af AISI 420 rustfrit stål og er en stærk og holdbar kniv klar til østers.

Køb, her!

 

Smart og lækkert serveringsfad. Serveringsfadet kan også bruges som tallerken. Her mødes kvalitet og design på en måde, som fremhæver enhver lækker ret.

Køb, her!

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk