En super lækker opskrift på én af Danmarks absolut bedste spisefisk. Som bare smager endnu bedre når den er selvfanget og våddragten stadig hænger og drypper efter et fantastisk dyk.

Du skal bruge:

En frisk pighvar
8-10 mellemstore kartofler
smør
salvie
citron
salt og peber

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på et par millimeters tykkelse med en skarp kniv. Skiverne lægges i en lille gryde og sauteres i smør til de er møre. Herefter tages de op af smøret og køler af.

Pighvaren fileteres, så du har fire pæne stykker. Gem gerne ben og hovedet til fond, da du får den bedste fond af pighvar. Skær et snit halvt igennem fileten der hvor fileten er tynd og fold endestykket ind under fisken, så din filet bliver samme tykkelse i enderne som på midten. Derved bliver hele fisken færdig samtidig og du undgår at den bliver tør. Krydder fileten på begge sider med salt og peber.

De nu afkølede kartofler lægges på fileterne som skæl og sættes overdækket på en tallerken i køleskabet, så kartoflerne får lov at sætte sig. Imens klares smørret, ved at smelte og separere de hvide ”urenheder” fra det nu klarrede smør.

Det klarrede smør varmes op på en pande og den kartoffelbelagte pighvar anbringes forsigtigt med kartoffelskiverne ned ad. Efter et minut på panden anbringes salviebladene ligeledes på panden. Når kartoflerne har taget farve og er blevet sprøde vendes pighvaren ultra-forsigtigt, så kartoflerne bliver på fisken og steges færdig på fiskesiden. Pighvaren anrettes på tallerkener og citronsaft kommes på panden. Efter et minuts tid hældes pandesovsen på toppen af ”fiskeskællene” og salviebladene placeres dekorativt på tallerkenen.

Velbekomme!