For dig, der er glad for lakrids!

Ingredienser

1 person

  • 160 g torskefilet
  • 2 tsk. tørret dild
  • 2 tsk. tørret kørvel
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. groft lakridspulver

Tag en skål, og bland tørret dild, tørret kørvel, salt, sukker og lakridspulver. Vend torskefileten heri, og lad den sylte 1 time.
 
Skær torsken i tynde skiver.

Lakrids-mayo / Ingredienser:

  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 1 citron
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 3-4 dl koldpresset rapsolie
  • Frisk estragon
  • 1 spsk. groft lakridspulver
  • Salt og peber

Pisk pasteuriserede æggeblommer, presset citronsaft og hvidvinseddike sammen i en skål. Tip skålen på skrå, og fortsæt piskningen, imens olien tilsættes i en tynd stråle til konsistensen er tyk (du kan også køre den på en blender). Hak estragonen fint, og bland den i. Smag til med salt, peber og citron.

Du kan evt. tilsætte lakridspulver til slut og kun i den ene halvdel. Så kan du anrette med mayo - både med og uden lakridspulver. 

Til anretning: Anret tynde skiver torsk, lidt mayo og frisk dild og frisk kørvel.