Der er få skreven og uskrevne regler når du dyrker undervandsjagt:

1. BEHOV FOR KURSUS?

Overvej dit behov for kursus - det kan være en god ide, at være godt forberedt. Du kan finde en opdateret kursus kalender for Danmark, her!

Hvis du er erfaren og ønsker, at andre kan få glæde af undervandsjagt, så kan du give et gavekort til kursus. Du kan måske også selv deltage og nå et niveau højere.

Her er et specialkursus i Århus. Er du på jagt efter dit første jagt i molernes dybe huler, så overvej at lægge vejen forbi Århus. "Under havets overflade, i molernes dybe huler og mellem stenene på den sandede bund gemmer fiskene sig. Det kan være en vanskelig jagtmark at dykke ned på, hvis ikke man ved, hvor man skal tage hen, og hvornår man skal tage afsted. Er du klar til at tage din undervandsjagt til nye dybder"? Hop om bord i RIB-båden og udforsk de bedste undervandsjagtmarker langs Aarhusbugtens kyster.

Følg eventuelt erfarne jægere på Facebook. Find jagtkammerater, se billeder af fangster, få råd og debatter om undervandsjagt.

FacebookGrupper

Tjek UVjagt.tv, der er en web-tv kanal om undervandsjagt til undervandsjægere i Danmark.

UV-jagt Østjylland
UV-jagt Sjælland
UV-jagt Fyn
UV-jagt Midt- og Vestjylland
UV-jagt Nordjylland
UV-jagt Sønderjylland
UV-jagt Bornholm

 

2. HVORFOR UNDERVANDSJAGE?

Af Thomas Roosen

Hvad er det ved undervandsjagt som er så tiltrækkende for os? Det spørgsmål får vi ofte, enten af nybegyndere indenfor sporten eller af folk som ikke helt forstår hvorfor vi dag efter dag, nat efter nat hopper i en sæbeindsmurt våddragt og bruger rigtig mange timer med hovedet under overfladen.

Der er mange forskellige aspekter af undervandsjagt og de fleste af dem er for os dybt fascinerende. Den følelse af spænding og forventning der opstår i kroppen på os når vi ankommer til det helt perfekte spot, hvor vandet er spejlblankt og den svage fralandsvind blæser os let i ryggen. At stå på toppen af en bakke, på en stenet strand eller en mole, og lade blikket glide henover vandet, mens vi forestiller os hvad der lige den dag venter på os under overfladen. Er det i dag vi ser årets første havørred? Ligger drømme-pighvaren og gemmer sig derude, lige ved det undersøiske rev som vi kender så godt? Eller bliver det bare en fantastisk dag, uden store fisk men alligevel med syns- og sanseindtryk som sætter sig i vores trætte kroppe efter et langt og spændende dyk?

At glide igennem det blikstille vand på en solbeskinnet dag kan sammenlignes med ren meditation. Når man som ny undervandsjæger først er kommet over den indledende periode, hvor man kæmper lidt med sit udstyr og ikke føler sig helt tryg i vandet, er det let at finde den helt specielle form for ro som kun opstår under vandet. At bevæge sig lydløst gennem vandet mens man iagtager små dansende krebsdyr og gennemsigtige rejer, farverige siv og tangplanter, og de mange andre former for liv der altid er til stede her er noget helt specielt.

🔸🔸🔸🔸🔸

LYS PÅ!                                                                                                                Hvad enten du dyrker sport, leger, lufter hund, arbejder eller bevæger dig rundt i trafikken, så skal du kunne ses! Overvej at sætte en Orbiloc på bøje, grej eller udstyr.                                                                                                                                                
Se video for at blive overbevist om lygternes fortræffeligheder.                         

Set i Sportsbutikken.dk i alle regnbuens farver, her!