Sådan renser du dine fisk og skaldyr!

Rensning af fisk
Filetering af fisk
Klargøring af skaldyr

Koldrøgning af fisk
Tilberedning af Sushi
Rimning og gourmetsaltning

 

INTET ER SOM ET KREBSEGILDE!

Tekst og opskrift af Thomas Roosen

Nu kan du så koge dine krebs, pille halerne af dem og lave en rigtig lækker krebse-bisque af skallerne som du blander med rodfrugter og grøntsager. Eller gøre som svenskerne, åbne en flaske snaps og holde det helt store krebsegilde.

Læs opskrift og fangstmetode, her!

 

 

 

Så kommer vi til festen!

Find et hyggeligt sted til gildet.

Pynt bordet - og dig selv, og

Syng løs.

Læs meget mere om krebsegilde, her!

 

Hvad med at bruge din fangst til Sushi?

Sushi er rå fisk, og efterhånden temmelig udbredt i Danmark. Hvis man åbner en sushi-restaurant er det lovkrav om, at fisk skal være nedfrosset i minimum 24 timer ved -20°C. Dette er for at slå eventuelle parasitter ihjel. Parasitterne er ikke synderlig udbredt, og florere primært ved vildlaks og sild. Nedfrysning er naturligvis valgfrit, men anbefales - selvom tanken om at lande en havørred, og skære den op og servere den på kysten som frokost lokker.