I de følgende artikler præsenteres en række aktiviteter, som børn og voksne kan kaste sig ud i sammen.

  • Udgangspunktet er at alt skal være præget af positive oplevelser, samvær og trivsel.
  • Der skal være tid til at fordybe sig, at være spontan, at komme hinanden ved, tid til at være sammen

 

Sportsbutikken.dk har udvalgt det bedste udstyr og de bedste oplevelser!

Flere af produkterne fås også  til voksne, nedenstående er voksendragt som er kopieret til børn. Sportsbutikken.dk har eksempelvis et gennemtestst junior snokelsæt.

BEUCHAT dragt til junior ses på foto. Super dragt - læs mere omdragten ved klik.

 

Der findes solide og synlige børnedragter. Sportsbutikken.dk´s børne/unge dragter er med lynlås så barnet lettere kommer i dragten.

Dragten og alle de andre produkter i lejepakken kan derfor let prøves i butikken, så man får de rette størrelse med hjem. Alle de produkter vi har valgt er udvalgt med komfort og enkelthed for øje, så barnet får en så god oplevelse uden for meget besvær. De gule farver på dragten er ligeledes valgt for bedre synlighed, som sammen med bøjen giver mere tryghed i forbindelse med vandaktiviteten.

Læs mere om leje til børn og voksne på Havfisk.dk via dette link.

Køb de dejlige Boomerang dragter fra AquaLung, her.

At kunne svømme er en god sikring!

Af Søren Neubert

Mange (op mod 31%) er ikke i stand til at svømme de 200 meter uden hjælpemidler, der er den fælles nordiske definition på svømmeduelighed.

Det samme er tilfældet for ca 50% af børn i alderen 7-14 år. Baggrunden for dette tal skyldes blandt andre faktorer, at man igennem de sidste mange år har nedprioriteret svømmeundervisning mange steder, så er der flere kommuner og skoler, der ikke tilbyder svømmeundervisning. At give barnet svømmeduelighed er op til de nærmeste voksne omkring det enkelte barn. Enten undervise selv (hvis de kan svømme) eller prioritere professionel svømmeundervisning udenfor skoleregi. Det kan redde liv.

Lær at svømme og øg synlighed
På Dansk Svømmeunions hjemmeside kan man søge på svømmeklubber her. Der findes også svømmehold for voksne, der ikke har lært at svømme, eller voksne, der er bange for vand.

Hos Sportsbutikken.dk har vi den holdning, at svømning givetvis er en af de vigtigste sportsgrene for børn i Danmark, fordi:

Vi er en nation, der udover at være omgivet af vand, ofte tager på ferier, hvor badning/svømning er højdepunkter.

Der er vigtigt, at mestre - ikke alene at kunne svømme i pool - men i hav og søer.

Det at kunne svømme 200 meter i bassin - hvor man konstant kan se bunden og kanten og hvor der ikke er strømme og bølger - er ikke det samme som 200 meter i en sø eller havet.

Basal kendskab til baderegler og bådes sejlmønstre - samt bevidsthed om egen svømme duelighed er ligeledes vigtige svømmekundskaber.

Selv duelige svømmere (alle aldre) bør overveje at benytte bad- flydeudstyr. Om det er: Badevinger, bælte eller vest, så kan de sidestilles med cykelhjelm. Hvis man får kramper, strømmen får fat eller andre uforudsete negative hændelser - så gør sikkerhedsudstyr (inklusiv A-flag, reflekslygter, dykkerbøjer og svømmeveste) det langt lettere for livreddere/redningstjenesten.

De klassiske badevinger

Fra op til 15 kg. og til over 60 kg.
Synlig og praktisk bøje/taske. Nem at have med rundt. Sammensæt bæltet som du har behov for" Der skal bruges mellem 3-10 flydere til et bælte, alt efter alder og størrelse. Oppustelig sæde for babyer op til 11 kg. En perfekt måde for dit barn at blive introduceret til vand. For børn op til 1 år.

Den modulære armvinge er en rigtig god løsning til gradvis svømmeindlæring, hvor man fjerner en ring af gangen i takt med at barnet bliver bedre og bedre til at svømme. Den passer optimalt. Takket være den bløde gummiemembran passer armvingen børn i alderen 1-6 år.

 

Dette er ikke en redningsvest, men en svømmevest til støtte for svømmere, snorklere og undervandjagere, og kan derfor ikke benyttes som lovpligtig vest til brug i forbindelse med f.eks. sejllads.

 Svømmebælte i mange farver og til børn og vokse.

Lille (40 cm) = 3-6 år
Medium (50 cm)= 6-12 år
Stor (60 cm) = fra 12 år
Ekstra stor (70 cm) = Voksne

Sikkerhed åbent vand

Dansk Svømmeunion udbyder kurser i badesikkerhed i åbent vand til skoler og institutioner, som laver udflugter for børn og elever til strand eller sø. Kurset indeholder teori omkring strandforhold og generelle sikkerhedsforanstaltninger, samt praktiske øvelser som neddykningsmetoder, bjærgeteknikker, stabiliseringsteknikker og forskellige cases.
Information fra kursusafdelingen: Kristine Skou (Udviklingskonsulent) Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Mobil: 51663967

 

 Flere bøjetyper og flåder samt tilbehør kan ses og købes i Sportsbutikken.dk

Er du havsvømmer?

Bliv synlig på vandet når du svømmer, uden unødig vandmodstand med en svømmebøje. Denne her fra IMERSION tages på som en vest. Har både flag og reflekser.

Prøv at se forskellen mellem samme flok gode havesvømmere med og uden SVØMMEBØJE. Bøjen anbefaledes og kan købes hos Sportsbutikken.dk.

OMKLÆDNINGSTELTE - dengang og i dag

Mobilitet - også i omklædning. Der kan være mange gode grunde til at omklæde i private omgivelser.

Teltet fra OMER kan købes i Sportsbutikken.dk, her!

Kan også gives Skyggehygge, hvis du har små børn med, der skal sove. 

Fakta om teltet:

Et godt og let transportabelt omklædningstelt.

Let at sætte op og pakke ned igen.

Vejer kun 1800 gram inkl. taske og er 1*1 meter i grundareal.