Jagtfinner

Finnerne som man bruger til undervandsjagt er længere end andre finner, da man som undervandsjæger stræber mod at have en lav puls under dykket, hvilket bedst opnås ved en langsom glidende bevægelse, som de lange og bløde finner giver.

Men det er ikke nok at finnerne blot er lange, det er lige så vigtigt at de har en god pasform. Pasformen på fodlommen og størrelsen af samme afhænger ligeledes af tykkelsen på sokkerne man benytter.

Valg af fodlomme størrelse

Man kan benytte følgende rettesnor til bestemmelse af størrelse på fodlommerne.

Bruger man f.eks. Str. 42-43 i normale sko, skal man ved brug af undervandsjagts finner oftest bruge en fodlomme i str. 44-45, hvis man benytter en 5 mm sok. Der er i det hele taget ingen grund til at benytte tyndere sokker end 5 mm i de danske farvande, da man ikke kommer til at svede om fødderne. Fodlommerne må derudover hellere være lidt løse end stramme, da en stram fodlomme kan give kramper i foden og komprimere neoprenen i sokken så isolationen forringes.

Valg af finneblad

Selve bladet på finnerne kan på de fleste undervandsjagt finner udskiftes, hvorved fodlommerne kan genbruges. Hvilket understreger at man bør vælge en fodlomme i god kvalitet og med god komfort.

Ligeledes kan finnebladene fås i mange kvaliteter, hvor plastik bladene er de billigste og mindst proaktive og energieffektive, mens glasfiber og kulfiber finneblade eller en komination af glasfiber  og kulfiber er væsentlig dyrere men giver meget mere tilbage end f.eks. Plastikfinner. Fordelen ved at starte med plastikblade er at de oftest kun udgør 1/4 af hele finnens pris, og så kan man senere sætte andre og mere proaktive finneblade på. 

 

Glasfiber

 

Carbon

 

Carbon fra C4 (og Pathos)

Det vigtigste er altid: Fodlommen skal passe dine fødder. Så prøv modellerne før du køber. Begge modeller kan prøves og købes i Sportsbutikken.dk i Albertslund.

 Faktaboks:

C4 300/400 fodlommerne vejer 30% mindre end Pathos fodlommerne uden tab af energioverførelse.


Både C4 300/400 og Pathos fireblade fodlommer er optimeret til brug af carbon blade.


C4 300/400 fodlommerne kan let tages af ved at klikke bladet fri og fjerne en simpel skrue.


Pathos fireblade fodlommerne limes på finnebladene, og kan derfor ikke udskiftes eller flyttes over på andre fodlommer.


C4 300/400 fodlommerne kan bruge finneblade tilpasset Stingray fodlommer, ved at benytte et specialproduceret C4 konverteringssæt, men man kan ikke skifte blade produceret til C4 300/400 fodlommer over på en Stingray fodlommer.

 

C4 300 og 400 er samme fodlomme og de samme finneblade fra C4 passer til begge modeller. Model 400 er lavet i termoplast og er lidt billigere end model 300, men vejer også mere end model 300.

Se produkterne i www.sportsbutikken.dk

Du kan kontakte Sportsbutikken.dk på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 25783697 og få rådgivning omkring aktuelle produkter.

Se også anmeldelser af udvalgte specialfinner her på Havfisk.dk, ved klik her!

Morten Villadsen anbefaler pakkesæt fra Sportsbutikken.dk
Følgende er med i pakken, som du får ca. 10% rabat på.

- Apnea sort - 7 mm (Cressisub)
- Handsker - Elaskin - 5 mm (IMERSION)
- Glatskin 5 mm - str. 6 - XLarge (OMER)
- Sparid model 90 (Rob Allen)
- Micromask - Sort (Aqualung)
- Zoom sort (OMER)
- Bøje - Master torpedo (OMER)
- Bongie line m. kerneline - 10 meter ( Rob Allen)
- Kniv - Laser (OMER)
- Marseillese - Stålspænde - Gummiebælte XL (IMERSION)
- Captain Nemo/Powerblades med OMER stingray fodlommer - Hårdhed 1 (Waterway)
- Fish stringer - M. Bardi (OMER)
- Der følger 10 kg. bly med i pakken, men du skal evt. bruge mere
Ring eller mail, hvis du har spørgsmål til Sportsbutikken.dk på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. & 25783697.

Eller bestil pakkesættet, her!

"Udstyret jeg her har valgt er tænkt til brug i Danmark og norden. Alle produkter har jeg førstehåndskendskab til og bruger ofte selv når jeg undervandsjager. Det er ikke de billigste produkter, men de er valgt udfra en value for money betragtning, hvor jeg synes man får mest for pengene. Udstyret er fint egnet til begyndere og er ikke avanceret eller kompliceret at benytte, for mig er det vigtigt at udstyret er simpelt, holdbart og funktionelt. Med denne pakke er man virkelig godt klædt på til en hvilken som helst form for uvjagt i norden.

Hvis jeg skulle udvide ville jeg selv købe en 75cm harpun (samme mærke og model) til Vesterhavet og til molejagt med fokus på huler. Man kan også se på en lygte, hvis man jager dybt inde i huler om dagen eller langs kysten om natten".